Ha Kecskeméten szállást keres, ami kényelmes, stílusos, és ideális kiindulópont a város felfedezéséhez, válassza a Hotel Centralt!

Egy hosszú hétvége, vagy akár csak egy este eltöltése Kecskeméten nem csak kellemes, de akár hasznos is lehet: a város számos nevezetességgel és kulturális kinccsel várja az ide látogatókat. Az egyik legfontosabb ezek közül a Katona József Nemzeti Színház, ami történelmi jelentőséggel is bír.

A kecskeméti Katona József Nemzeti Színházról

Kevésbé ismert tény, hogy Kecskeméten indult útjára a hivatásos magyar színjátszás; a városban született Kelemen László, aki többek között arról ismert, hogy az 1790-ben alapított első magyar színtársulat igazgatója volt.

A XIX. század folyamán a színielőadások folyamatosan jelen voltak a városban. Katona József Kecskemét főügyészeként 1826-ban kezdeményezte, hogy legyen a városnak állandó színháza, annak elkészülésére azonban 70 évet kellett várni, ami 1896-ban, a Millennium évében valósult meg.

Az épületet a neves bécsi építészek, Helmer és Fellner tervezték neobarokk és eklektikus stílusban, nagy hasonlóságot mutatva a szintén általuk tervezett budapesti Vígszínházzal. Az épület homlokzatán Katona József és Kisfaludy Károly mellszobrait helyezték el. Az ünnepélyes megnyitón Katona József Bánk bán című drámáját adták elő, olyan kiváló színészekkel, mint Jászai Mari és Márkus Emília.

Juhász Gyula „ékszerdoboznak” nevezte ezt a gyönyörű épületet, amelyben később számos ismert filmjelenet is forgott, többek között a Mephisto, Az operaház fantomja, Te rongyos élet, Csodálatos Júlia, Beethoven, Hídember, és a Kincsem néhány jelenete.

A kecskeméti Katona József Színház 2019-ben megkapta a „Nemzeti” minősítést, és azóta is széles műsorkínálattal várja Kecskemétről és az ország minden részéről érkező közönségét. Az operettől a tragédiáig, a vígjátéktól a családoknak szóló meseelőadásokig minden műfaj képviselteti magát a repertoárban. Az évad során bemutatott előadások szinte minden évben képviseltetik magukat az ország különböző szakmai fesztiváljain és nyári programjain.

A színház nem csak szakmai elismerésekben, hanem a közönségtől érkező szeretetben is részesül; ez az érzelmi kötelék emelte Kecskemét egyik legnépszerűbb kulturális intézményévé.

Kecskeméti szállodánk a város központjában található, mindössze egy rövid sétára a város fő nevezetességeitől és a kecskeméti Katona József Nemzeti Színháztól, tehát az előadások megtekintése után egy rövid sétával visszatérhet a kényelmes szállodába, ahol kellemes környezet várja Önt. 32 egyedi tervezésű szobával rendelkezünk, amelyek mindegyike tágas és jól felszerelt, így lehetővé teszik a vendégek számára, hogy otthonosan érezzék magukat, miközben felfedezik a várost.

Ezenkívül a Hotel Central közelsége a város többi nevezetességéhez lehetővé teszi a könnyű városnézést is. Kecskemét számos múzeummal, étteremmel és kávézóval büszkélkedhet, így a szállodában megszállók számára rengeteg lehetőség kínálkozik az élményekkel teli napok eltöltésére.

A Hotel Central szálloda személyzete mindig készen áll segíteni, és igyekszik a vendégek igényeit a legjobban kiszolgálni. Tehát ha Kecskeméten jár, és kényelmes, központi elhelyezkedésű szállást keres a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadásainak megtekintése után, ne keressen tovább! Várjuk Önt a Hotel Centralban, hogy emlékezetessé tegyük tartózkodását gyönyörű városunkban!

Amennyiben kérdése lenne, illetve, ha szeretne szobát foglalni kecskeméti szállodánkban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!