A Leskowsky Hangszergyűjtemény és a Bozsó Gyűjtemény

Ha kulturális élményekben gazdag kikapcsolódást tervez, látogassa meg Kecskemét igazi gyöngyszemeit, a Leskowsky Hangszergyűjteményt és a Bozsó Gyűjteményt!

A wellness programokkal színesített hosszú hétvégék elsöprő népszerűségnek örvendenek az utóbbi néhány évben, ami abszolút érthető is, olykor mégis jól tud esni valami egészen más. Kecskeméti szállodánk akkor is tud remek programokat ajánlani, ha egy kis kultúrára szomjazik, épp ezért most szeretnénk is megmutatni a város két büszkeségét, a Leskowsky Hangszergyűjteményt és a Bozsó Gyűjteményt, amik talán Önt is utazásra csábítják.

A zene az kell: hangszergyűjtemény nem csak zenészeknek

Hazánk legnagyobb látogatható hangszergyűjteménye kiváló hely a zene és a hangszerek iránt érdeklődők számára. A Leskowsky Albert gyűjteményére alapozó intézmény bemutatja a népi hangszerek szépségét, emellett igazi csemegéket is tartogat, kísérleti és teljesen egyedi hangszerekkel is várja a látogatókat. A gyűjtemény földrajzi sokszínűsége miatt is izgalmas, a magyar különlegességek mellett több kontinens, így például Afrika és Ázsia hangszereit is felvonultatja.

A Gyűjtemény szó szerint testközelbe hozza a kultúrát, számos interaktív elem gazdagítja a kiállítást, és talán ezért olyan páratlan az egész. A hangszerek jelentős része ugyanis megszólaltatható darab, melyeket a vállalkozó szellemű látogatók ki is próbálhatnak. A Leskowsky Hangszergyűjtemény különösen népszerű a zenészek, zenetörténészek körében, de mindenki számára érdekes, aki szívesen megismerné a hangszerek történetét, egyben pedig szeretné megtapasztalni a zene szépségét.

Így néz ki a művészet és a szenvedélyes gyűjtés találkozása

A Bozsó Gyűjtemény egy egyedülálló múzeum, amely elsősorban a magyar népművészet és az európai iparművészet tárgyi emlékeit mutatja be a 15. századtól egészen a 20. század elejéig. Bozsó János festőművész egész életét a művészetnek és a gyűjtésnek szentelte, műgyűjteményét pedig a városnak ajándékozta, mely azóta is gondoskodik arról, hogy a nagyközönség megismerje ezt a sokszínű kollekciót, vele együtt pedig a kultúra egy izgalmas darabkáját.

A Gyűjtemény egy értékes kulturális örökség, amely mindenképpen megér egy látogatást. A művészet és a történelem iránt érdeklődők számára különösen ajánljuk, de gyerekek és felnőttek egyaránt találhatnak benne izgalmas és egyben tanulságos tartalmat. A Gyűjteményen keresztül megismerkedhetnek a látogatók a magyar népművészet és az európai iparművészet gazdagságával, elgondolkodhatnak a múlt és a jelen kapcsolatáról, de akár inspirációt is kaphatnak az alkotáshoz.

Egy szállás, ha a kulturális kikapcsolódás hosszúra nyúlik

A város különleges kulturális színtereinek meglátogatására érdemes rászánni az időt, és természetesen a két gyűjteményen túl is számtalan egyedülálló programot találhat magának a környéken. Mindezekre bizony nem elegendő egy nap, a legjobb tehát, ha foglal egy szállást Kecskeméten, ahol kényelmesen álomra hajthatja a fejét, hogy aztán másnap frissen és kipihenten tudja belevetni magát az új élményekbe.

Ha ilyen szállást keres, nálunk a legjobb helyen jár! A Hotel Central Kecskemét belvárosában, központi helyen, mégis abszolút nyugodt környezetben várja a városba látogatókat. Ismerkedjen meg Ön is a város szépségeivel és válassza egyedi tervezésű szobáink egyikét a pihenéshez! Weboldalunkon mindent megtudhat a szolgáltatásokról és árakról, körülnézhet galériánk fotói között, és ha mindezek alapján minket választ, már csak a foglalás marad hátra. Várjuk szeretettel!