A Kecskeméti Rajzfilmstúdió a magyar kulturális színtér elismert szereplője; évtizedek óta gazdagítja alkotásaival a hazai és nemzetközi filmvilágot.

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió a tehetség és elkötelezettség egyik fontos központja hazánkban, ahol a művészet és technológia találkozik. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a stúdiót, a történetét, a sikereit és a magyar animációs szcéna jelentőségét.

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió története

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió története egészen 1971-ig vezethető vissza, amikor a Pannónia Filmstúdió úgy döntött, hogy vidéken, pontosabban Kecskeméten nyit új telephelyet. A stúdió azonban csak egy évtizeddel később, 1981-ben nyitotta meg kapuit, és eleinte csak közreműködött a Pannónia Filmstúdió munkáiban.

Az első saját produkció az Egér a Marson volt, amire sokan emlékezhetnek még, de az évek során a stúdió számos sikeres projektet hozott létre, amelyeknek köszönhetően a nevét nem csak Magyarországon ismerték el, de a határon túl is.

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió nem csak filmgyártó, hanem oktató és támogató szerepet is vállal a magyar animációs szakma fejlődésében. A stúdióban tehetséges animátorok és rendezők dolgoznak együtt, megosztva tudásukat a következő generációkkal.

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió legemlékezetesebb alkotásai

A stúdió számos elismert animációs projektet jegyez, amelyek a magyar filmek palettáját gazdagították. Néhány kiemelkedő – és persze sokak számára emlékezetes – alkotásuk:

  • Vízipók-csodapók
  • Magyar népmesék
  • Mesék Mátyás királyról
  • Leo és Fred
  • A Négyszögletű Kerek Erdő

A stúdió nemzetközi produkciók gyártásában is részt vett, amelyek közül három Oscar-díj jelölést is kapott; ezek a következők:

  • Kells titka
  • Chico & Rita
  • A vörös teknős

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

A stúdió által kezdeményezett Kecskeméti Animációs Filmfesztivál 1985 óta évente kerül megrendezésre, és az egyik legfontosabb kulturális esemény a városban. A fesztivál alkalmat nyújt az animációs filmek bemutatására, a tehetséges alkotók díjazására és a nemzetközi kapcsolatok erősítésére, emellett hozzájárul a magyar animációs szcéna népszerűsítéséhez és fejlődéséhez is.

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió jelenlegi tevékenysége

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió jelenleg is aktívan részt vesz az animációs filmek készítésében. Az új technológiák fejlődésével lépést tartva a stúdió egyre újabb és izgalmasabb filmeket alkot meg.

Látogassa meg Ön is a Kecskeméti Rajzfilmstúdiót!

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió akár meg is látogatható munkanapokon 8:30-16:00-ig, de fontos, hogy csak csoportosan, minimum 10, maximum 30 főt tudnak fogadni. Az előzetes bejelentkezés és időpont-egyeztetés lényeges, mivel a stúdióban szinte mindig lázas munka folyik, ami mellett nem mindig van lehetőség a látogatók körbevezetésére.

A túrán lehetőség nyílik megismerkedni a rajzfilmkészítés kulisszatitkaival, magával a stúdióval és annak történetével, illetve a vetítőteremben egy film is megtekinthető.

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió felkeresése után pihenjen a Hotel Centralban!

A Hotel Central Önt is várja egyedi tervezésű, tágas és jól felszerelt szobákkal, sőt, akár programokat is ajánlunk, ha arra van szükség! Mivel kecskeméti szállodánk központi elhelyezkedésű, így számos látnivalót és szórakozási lehetőséget egyszerűen, akár néhány perc alatt is elérhet. Válasszon bennünket, ha Kecskeméten jár, és garantáltan visszatérő vendégünk lesz!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne nálunk szobát foglalni, illetve, ha kérdése lenne szobáinkkal és árainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!