Kecskemét, a szecesszió alföldi városa

A belföldi utazásoknak megvan a maguk bája, hiszen az országban számos, látnivalókban gazdag helyszín található. Ezek egyike Kecskemét is, a Dél-Alföld egyik ékköve. A városban sétálva egymás után sorakoznak a szecessziós építészeti stílus csodás épületei. A hely valóságos kis ékszerdoboz, ami csak akkor tűnik fel igazán a sétálónak, ha alaposabban is szemügyre veszi, hogy hol jár.

Az Art Nouveau egyik neves, hazai városa Kecskemét, ahol találni Cifrapalotát, pompás díszítésű Városházát, de a polgári házak is szemet gyönyörködtető külsővel tudnak dicsekedni. A város pazar épületeinek megszületéséhez hozzájárult a hazai szecesszió idején alkotott, neves építészek krémjének munkája is. Köztük említhető Lechner Ödön vagy Jakab Dezső is. Az épületek díszítésére hatással voltak a magyar népművészet motívumai, ahogyan a természeti és geometrikus formák is.

A városi sétát a kecskeméti főtéren érdemes kezdeni, már csak azért is, mert a Hotel Centrál épülete innen csupán néhány lépésre található. Az óváros hangulatos, központi része a főtér, ami jó kiindulópont egy történelmi, építészeti, kulturális élményekben gazdag városnézéshez. A téren a Nagytemplom magasodik, ami három haranggal is büszkélkedhet és hozzájárul a város jellegzetes képéhez. Szintén a téren található a Kossuth Lajos-szobor, amit ugyanezen a téren épített Szent Miklós-templom egészít ki. A Városháza épülete egyébként otthont ad a Kecskeméti Katona József Múzeum kiállításainak is.

A kultúra kedvelőinek kötelező program a Tudomány és Művészetek Háza, illetve a Katona József Nemzeti Színház, ahol neves darabokat tekinthet meg a színház rajongó közönség. A színház hírnevét emeli, hogy neves, magyar filmrendezők munkáinak helyszínéül is szolgált, itt forgatott Bacsó Péter és Szabó István is.

A szórakozás se maradjon ki!

A városban számos szórakoztató és állandó program várja az utazót. A helyi Planetáriumban a csillagos eget kémlelhetik tiszta időben a vendégek, majd onnan leereszkedve a relaxálásban is el lehet merülni egy kicsit, hiszen a város fürdőjében medencék, wellness, szaunavilág és gyógyrészleg várja a pihenni vágyókat.

A Kecskeméti Vadaskert és a helyi Arborétum minden évszakban tartogat érdekes látnivalókat az állat, rovar, növényvilág csodálói számára. Egy kellemes séta nagyszerű kikapcsolódást jelent mindenkinek, olyan, mint egy városon belüli kirándulás. Érdekesség, hogy maga, a kecskeméti főtér is rejt növény ritkaságokat, mert itt magasodik például tulipánfa és mocsárciprus is.

A sornak még mindig nincs vége, mert a városban található a híres Zwack Pálinka Manufaktúra, ahol a látogatók megismerhetik a Zwack család és a manufaktúra fordulatokban gazdag történetét, de természetesen egy pálinka kóstolóról se maradnak le.

Stílusos kecskeméti szállást talál a Hotel Centrálban, ahol a nívós környezet és a kimagasló színvonalú vendéglátás egyszerre ölt formát. 32 db egyedi tervezésű szobával várjuk az üzleti ügyben érkezőket vagy a kikapcsolódást kereső utazókat. Magas szintű kényelem, exkluzív környezet, udvarias személyzet, finom, svédasztalos reggeli járul hozzá a felejthetetlen szállás élményhez. Hosszabb tartózkodásra vagy pár éjszakányi utazáshoz is ideális helyszín a hotelünk.

A hotel weboldalán találja az elérhetőségeinket, keressen minket bizalommal, ha kérdéseket szeretne feltenni nekünk foglalással kapcsolatban!