A Kecskeméti Planetárium és egy kis csillagközi túra

A Kecskeméti Planetárium mindössze fél óra sétára van szállodánktól, és ha elfogadja tippünket, egy csillagközi túrává varázsolhatja ezt az utat!

Kecskeméten rengeteg látnivaló és izgalmas programlehetőség várja a turistákat, a város szívében elhelyezkedő szállodánkból pedig ezek többsége nagyon könnyen megközelíthető. A város legfőbb csillagászati élményforrása a Kecskeméti Planetárium, amit ugyan autóval rövid idő alatt el lehet érni, mi mégis inkább egy kis sétát ajánlunk, nem fogja megbánni, ha ezt választja!

A Naprendszer szobrai, avagy a csillagközi túra

A városban egyedülálló lehetőség nyílik a Naprendszer bolygóinak felfedezésére, hiszen azok közterületi szobor formájában helyet kaptak a központban és annak környékén. A szobrok Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásai, melyeket az ezredfordulóra készített a helyiek és a turisták legnagyobb örömére.

Sokan nem is veszik észre, de a különböző pontokon található kis bronzgömbök méret- és távolsághűek, a Naprendszer 1:3:3 arányban kicsinyített másai. A szobrok segítségével a gyerekek játékos formában tanulhatják meg, hogy a Nap viszonyításában milyen nagyságúak és milyen távolságra vannak a bolygók, de látványra sem utolsó egy-egy ilyen alkotás.

A Naprendszer szobrai a Városházától a Planetáriumig vezető sétaút mentén kaptak helyet, az út teljes hossza 2,5 km. A Nap a Városháza keleti sarkánál, a Lestár téren van, a Merkúr, a Vénusz, a Föld és a Mars a közelben helyezkedik el, a többi bolygóhoz többet kell sétálni. A Jupiter a Hírös Forrás mellett, a Szaturnusz a Piaristák terén, az Uránusz a körúton túl, a Szövetség téren, a Neptunusz a SZÜV bejárata előtt látható, a Plútó pedig a Planetáriumban van.

Élmények a Kecskeméti Planetáriumban

A planetáriumba érdemes ellátogatni mindazoknak, akik szeretnék jobban megismerni a csillagos eget, a Naprendszer bolygóit, a csillagászat történetét és jelenségeit. A hely különlegessége, hogy élő, interaktív, humorral megfűszerezett előadásokat tart, amelyek látványos vetítéssel, zenével kísérve mutatják be a csillagászat alapjait és érdekességeit.

A planetárium kupolájára kivetített csillagos égbolt szemlélteti az égitestek mozgását, a Föld forgását, az évszakok változását, a nap- és holdfogyatkozásokat és még sok más érdekes dolgot. Ha derült az idő, távcsöves bemutatásra is sor kerülhet, mely során a látogatók a saját szemükkel csodálhatják meg az égbolt csodáit.

A hely elsősorban iskolai osztályoknak, gyerekeknek nyújt szemléletes bemutatókat, de felnőtteknek is különleges élményt kínál, ám látogatás előtt mindenképp érdemes tájékozódni az aktuális műsorokról és programlehetőségekről. A Kecskeméti Planetárium tehát egy igazi csillagászati kaland, amit nem érdemes kihagyni annak, aki a városban jár.

Szállás Kecskeméten: a Hotel Central

Szállodánk egyedi tervezésű, mindennel felszerelt szobákkal várja a városba látogató, pihenést vagy aktív kikapcsolódást igénylő turistákat, és természetesen üzletemberek számára is remek szálláslehetőséget biztosít. A központi elhelyezkedésnek köszönhetően a közlekedés megtervezése helyett vendégeink arra fordíthatják az időt, amiért érkeztek, azaz hogy élményeket szerezzenek.

Szívesen ajánlunk programokat és mindenben segítünk, hogy a kecskeméti szállodánkban töltött idő igazi kikapcsolódás legyen minden vendégünknek. Tájékozódjon szolgáltatásainkról és árainkról Ön is itt, a honlapon, amennyiben pedig kérdése lenne, vagy máris szeretné lefoglalni szobáját, keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeink valamelyikén!